Atletiek wedstrijdkalender nu ook in Volta

Vanaf 1 januari 2022 beheert de Atletiekunie haar wedstrijdkalender ook in Volta, het door FOYS geleverde platform voor de Nederlandse atletiek. De Atletiekunie kan op deze manier in dit moderne systeem zelf haar wedstrijdkalender beheren, wedstrijden goedkeuren, en (licentie) vereisten inprogrammeren. Ook wordt er samen met de wedstrijdorganisatoren gekeken naar verdere innovaties.

Hierdoor verandert de aanmeldprocedure om wedstrijden aan te melden voor de kalender. Alle competitiecoördinatoren hebben al toegang tot wedstrijdzaken vanuit Volta. Maak jij de wedstrijden aan voor jouw club maar ben je niet de competitie coördinator? Mail dan naar [email protected]. Wij sturen je dan de inloggegevens toe zodat je je wedstrijd kunt aanmaken in Volta. Geef hierbij aan voor welke vereniging je de inloggegevens wilt ontvangen.

Wedstrijdorganisatoren kunnen vanaf 2022 in Volta bij hun wedstrijd aangeven dat ze gebruik maken van Track & Field of atletiek.nu voor hun wedstrijdsoftware. Gegevens worden vervolgens middels een real-time koppeling met deze systemen gedeeld.

Track & Field (geleverd door Seltec) is nieuw in Nederland, maar wordt al jaren gebruikt voor alle type atletiekevents, van klein lokaal tot Diamond League, in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is samenwerking met hun atletiekbonden.