FAQ KNRB

FAQ KNRB platform

We vinden het heel leuk als je contact met ons opneemt. Hopelijk helpen deze antwoorden je alvast een beetje.

Als vereniging beheer je vanaf mei 2020 je leden en de informatie van jouw vereniging in FOYS, wat de oude KNRB ledenadministratie vervangt. Je kan inloggen bij FOYS op de KNRB sites via de knop ‘Inloggen’ > ‘Mijn Vereniging’. FOYS is gebouwd om ook door de verenigingen zelf gebruikt te worden voor de ledenadministratie, wel zo gemakkelijk en dit kan voor veel verenigingen dubbel werk voor het gebruik van hun eigen software of Excel sheets schelen. 

Maak je gebruik van ledenadministratie software van AllUnited of E-Captain, dan verandert er niets.

Alle KNRB leden kunnen hun ledenprofiel zien in de nieuwe roeien.nl app, en in de nieuwe ‘Mijn Roeien’ omgeving op de KNRB sites. Hierin staan de belangrijkste gegevens van elk lid, inclusief kwalificaties, opleidingen, en licenties. Het lid kan direct NAW gegevens wijzigen (scheelt veel tijd voor de verenigingen! maar dit is niet mogelijk voor verenigingen met AllUnited en E-Captain) en bijv. een licentie of opleiding aanvragen (incl betalen indien nodig).

Als eerste nodigt de KNRB alle voorzitters en secretarissen van iedere vereniging per email uit om een login voor FOYS aan te maken. Dit zijn persoonlijke logins die niet doorgestuurd kunnen worden. Vervolgens kunnen deze gebruikers zelf andere gebruikers aanmaken, zodat u zelf kunt bepalen wie er toegang heeft tot uw ledenadministratie. Als u gebruik maakt van KNRB Club, kunt u per gebruiker verschillende rechten instellen voor alle verschillende functionaliteiten.

Maak je gebruik van de ledenadministratie software van AllUnited of E-Captain, dan verandert er in principe niets. Er zijn koppelingen gebouwd waardoor mutaties automatisch verwerkt worden in FOYS (let op: maak wel gebruik van de knop om te synchroniseren met de KNRB!). Maar je kan wel gewoon direct in FOYS inloggen om bijvoorbeeld de gegevens van je vereniging en leden te raadplegen in FOYS. Toch zullen alle verenigingen steeds meer gebruik gaan maken van FOYS voor andere zaken, zoals het bijwerken van de contactpersonen vanuit jouw vereniging. Nog deze zomer worden er meer functionaliteiten aan FOYS toegevoegd, zoals het nieuwe KNRB Inschrijfprogramma, en worden de KNRB facturen zichtbaar.

Heb je een lopende overeenkomst met E-Captain of AllUnited en ben je geïnteresseerd om over te stappen? Laat het weten en we kijken naar een oplossing die bij jou past.

De basisversie van het FOYS platform wordt gratis beschikbaar gesteld door de KNRB voor alle verenigingen. De uitgebreide functionaliteiten van KNRB Club wordt door FOYS aangeboden voor voor €2,50/lid/jaar ex. BTW. Bij start van gebruik geldt er een proefperiode van een maand. De bond heeft afspraken gemaakt met FOYS om kostenstijging met meer dan inflatie te voorkomen zodat de verenigingen niet voor verrassingen komen te staan. 

Heb je een lopende overeenkomst met E-Captain of AllUnited en ben je geïnteresseerd om over te stappen? Laat het weten en we kijken naar een oplossing die bij jou past.

Het uitgebreide KNRB Club pakket bestaat uit een compleet verenigings pakket met o.a. ledenadministratie, facturatie, team management, email & push messaging, kalenderfunctie en digitaal vloten beheer en afschrijfboek.

In de komende weken wordt kan je op de KNRB en FOYS sites steeds meer te weten komen over de uitgebreide verenigingsfunctionaliteiten van KNRB Club. Ook worden er meerdere webinars georganiseerd om een kijkje te geven in het systeem. Geef je interesse door via [email protected] en FOYS neemt zo snel mogelijk contact op. Er kan een uitgebreide demo worden gegeven. FOYS draagt zorg voor hulp bij de inrichting van het systeem, de formele administratie (waaronder de benodigde AVG verwerkersovereenkomst) en het soepel laten verlopen van de overstap naar KNRB Club.

Als vereniging kan je je aanmelden voor een gratis en vrijblijvende demo. Bij start van gebruik geldt er een proefperiode van een maand. Bevalt KNRB je niet, dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

FOYS zal zo spoedig contact met jullie opnemen voor een eventuele demo en het inrichten van KNRB Club. Zij begeleiden de vereniging stap voor stap om zo snel mogelijk met KNRB Club aan het werk te gaan.


Ja, FOYS is AVG proof en de beveiliging voldoet aan de modernste standaarden. Wachtwoorden worden niet opgeslagen en zijn versleuteld. Alle persoonsgegevens zijn beschermd volgens de Europese richtlijnen. De webapplicatie voor bondsmedewerkers en vrijwilligers van verenigingen maakt gebruik van 2-factor authenticatie.

De KNRB heeft haar eigen login binnen FOYS, en ziet die informatie van de verenigingen waarvan is afgesproken dat ze die mogen zien. Daar is niets in veranderd. Wel zijn er in FOYS nu allerlei functies geïntegreerd voor de KNRB die eerst via losse lijsten werden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld opleidingen.

In opdracht van de KNRB is Focus On Your Sport B.V. (FOYS) de ontwikkelaar van het KNRB platform en hiermee ook de verwerker van de KNRB gegevens. De KNRB heeft zelf afspraken gemaakt over het gebruik van gegevens met verenigingen. Voor het gebruik van het platform is het voor jou als vereniging niet nodig om een extra verwerkingsovereenkomst te sluiten. Als je besluit om als vereniging gebruik te maken van KNRB Club, dan sluit de vereniging een verwerkersovereenkomst af met FOYS.

De roeien.nl app is voor alle KNRB leden beschikbaar. De KNRB laat de verenigingen en roeiers weten als de de app gelanceerd wordt, we verwachten dat dit voor half juni gebeurt. Je kan dan de Roeien.nl app downloaden via de Apple of Google Play store.

De Roeien.nl app is voor alle KNRB leden beschikbaar. Als jouw vereniging gebruik maakt van KNRB Club dan wordt ook informatie van jouw vereniging zichtbaar in de app. 

De roeien.nl app bestaat uit de volgende functionaliteiten:

  • KNRB- en verenigingsnieuws 
  • KNRB- verenigingsagenda 
  • Persoonlijke agenda (trainingen, boot afschrijvingen)
  • KNRB wedstrijd- en toerkalender, en uitslagen 
  • Boot afschrijven
  • Vaarverbod 
  • Profiel & digitale ledenpas, ledenlijst
  • Push berichten
  • Verenigingsinformatie
  • Sponsor banners

De roeien.nl app is voor iedere roeier, vrijwilliger, ouder, en fan gratis beschikbaar. Als jouw vereniging de KNRB Club applicatie afneemt, toont de app niet alleen KNRB informatie, maar wordt de app specifiek gemaakt voor de verenigingsleden. In de roeien.nl app worden dan verenigingslogo, sponsoren, verenigingsnieuws, ledenlijst, roeiproeven, digitaal afschrijfboek, en vaarverbod getoond. Alle leden zien hun persoonlijke agenda met hun trainingen, bootafschrijvingen, en clubevenementen.

Ja graag! Eén van de uitgangspunten van de KNRB is om deze digitale ontwikkeling van onze sport gezamenlijk op te pakken met verenigingen en leden. Jouw suggesties worden dus zeker meegenomen, dus laat je horen via [email protected]! We denken ook aan een klankbord vanuit de verenigingen waarin gezamenlijk gekeken wordt naar verdere kansen door digitale samenwerking.

Heb je nog meer vragen?

Neem gerust contact op via [email protected] We proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.