FAQ VoltaClub

FAQ VoltaClub

Wil je als club mer weten over VoltaClub? Neem dan contact op met de Atletiekunie: [email protected]

De voorzitters en secretarissen van iedere club hebben een email ontvangen om een login voor Volta aan te maken. Dit zijn persoonlijke logins die niet doorgestuurd kunnen worden. Vervolgens kunnen deze gebruikers zelf andere gebruikers aanmaken, zodat je zelf kunt bepalen wie er toegang heeft tot de ledenadministratie. Als je gebruik maakt van VoltaClub, kan je per gebruiker verschillende rechten instellen.

Als loopgroep of niet-gekoppelde vereniging beheer je nu je leden in Volta. Maak je gebruik van ledenadministratie software van AllUnited, Sportlink of Club Assistent, dan verandert er niets. Mutaties worden automatisch verwerkt in VoltaClub.

Als Atletiekunie-lid kan je je ledenprofiel zien in de nieuwe Volta app en in de nieuwe “Mijn Volta” omgeving op de Atletiekunie sites. Hierin staan de belangrijkste gegevens van elk lid, inclusief jury-/trainers opleidingen en je trainerslicentie. Je kunt direct je NAW gegevens wijzigen (dit scheelt veel tijd voor jouw vereniging! Dit is niet mogelijk voor verenigingen met AllUnited, Sportlink of Club-Assistent) en bijvoorbeeld een licentie of opleiding aanvragen (inclusief betalen indien nodig).

Maak je gebruik van ledenadministratie software van AllUnited, Sportlink of Club-Assistent, dan verandert er niets. Mutaties worden automatisch verwerkt in VoltaClub. Wel kan je inloggen om de gegevens van je vereniging en leden te raadplegen in VoltaClub. Daarnaast verlopen de competitie-inschrijvingen en facturen wel via VoltaClub. Op termijn zullen er meer functionaliteiten aan VoltaClub worden toegevoegd. 

Heb je een lopende overeenkomst met AllUnited, Sportlink of Club Assistent en ben je geïnteresseerd om over te stappen? Laat het weten en we kijken naar een oplossing die bij jou past. Je kan mailen naar [email protected]Iedere vereniging/loopgroep heeft toegang tot de basisversie van VoltaClub. Het uitgebreide VoltaClub pakket wordt vanaf 2021 gratis aangeboden door de Atletiekunie. Dat betekent dat de clubs gratis gebruik kunnen maken van het uitgebreide verenigingspakket VoltaClub. De Atletiekunie heeft deze overeenkomst met FOYS voor meerdere jaren vastgelegd, zodat clubs niet voor verrassingen komen te staan. 

Heb je een lopende overeenkomst met AllUnited, Sportlink of Club Assistent en ben je geïnteresseerd om over te stappen? Laat het ons weten en we kijken samen naar een passende overgang.Iedere club heeft toegang tot de basisversie van VoltaClub. Het uitgebreide VoltaClub pakket wordt vanaf 2021 gratis aangeboden door de Atletiekunie. Dat betekent dat clubs gratis gebruik kunnen maken van het uitgebreide verenigingspakket VoltaClub. VoltaClub bestaat uit een compleet verenigingspakket met o.a. ledenadministratie, facturatie, beheer van trainingsgroepen, e-mail en pushmessaging, kalenderfunctie en het specifiek maken van de Volta app voor jouw club. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om de Club website (CMS) af te nemen, dan wordt VoltaClub ook helemaal gekoppeld met jouw website.

In de komende weken kan je op Atletiekunie en FOYS sites steeds meer te weten komen over de uitgebreide functionaliteiten van VoltaClub. Ook worden er meerdere webinars georganiseerd om een kijkje te geven in het systeem. Geef je interesse door via [email protected]atletiekunie.nl en de Atletiekunie neemt zo snel mogelijk contact met je op. 

We geven je graag een uitgebreide demo worden gegeven. FOYS zorgt voor hulp bij de inrichting van het systeem, de benodigde AVG verwerkersovereenkomst en het soepel laten verlopen van de overstap naar VoltaClub.

Als club kan je je aanmelden voor een gratis en vrijblijvende demo. Dit kan door een mail te sturen naar [email protected] Je kan VoltaClub uitproberen en zelfs naast All United, Sportlink of Club-Assistent gebruiken.

De Atletiekunie neemt snel contact met jullie op voor een kennissessie. FOYS begeleidt de club stap voor stap om zo snel mogelijk met VoltaClub aan de slag te gaan.

Ja, Volta is AVG proof en de beveiliging voldoet aan de moderne standaarden. Wachtwoorden worden niet opgeslagen en zijn versleuteld. Alle persoonsgegevens zijn beschermd volgens de Europese richtlijnen. De webapplicatie voor bondsmedewerkers en clubvrijwilligers maakt gebruik van 2-factor authenticatie.

De Atletiekunie heeft haar eigen login binnen Volta en ziet de informatie van de verenigingen/loopgroepen waarvan is afgesproken dat ze die mogen zien. Daar is niets in veranderd.

In opdracht van de Atletiekunie is Focus On Your Sport B.V. (FOYS) de ontwikkelaar van Volta en hiermee ook de verwerker van de gegevens. De Atletiekunie heeft zelf afspraken gemaakt over het gebruik van gegevens met clubs. Voor het gebruik van de basisfunctionaliteiten VoltaClub is het voor jou als vereniging niet nodig om een extra verwerkersovereenkomst te sluiten. Als je besluit om gebruik te maken van VoltaClub, dan sluit de club een verwerkersovereenkomst af met FOYS.

De Volta app is voor alle Atletiekunie en hardlopen.nl leden beschikbaar. Je kan de Volta app downloaden via Apple of Google Play store.

De Volta app is voor alle Atletiekunie en hardlopen.nl leden beschikbaar. Als jouw vereniging gebruik maakt van Volta Club dan kan je de Volta App helemaal inrichten voor jouw vereniging. Dit bestaat bijvoorbeeld uit het clubnieuws en ieder lid heeft een persoonlijke kalender met alle trainingen en evenementen.

De Volta app bestaat uit de volgende functionaliteiten:

  • Atletiekunie en het laatste nieuws van de vereniging.
  • Exposure van sponsoren d.m.v. logo's en nieuwsberichten.
  • Atletiekunie agenda 
  • Persoonlijk agenda met trainingen en evenementen.
  • Uitslagen van wedstrijden
  • Persoonlijk profiel met overzicht trainingsgroepen & digitale ledenpas
  • Clubinformatie
  • Push messaging 


De Volta app is voor iedere atleet, vrijwilliger, ouder en fan gratis beschikbaar. Als jouw vereniging VoltaClub afneemt, toont de app niet alleen Atletiekunie informatie, maar wordt de app specifiek gemaakt voor jouw verenigingsleden. De Volta app wordt getoond met verenigingslogo en sponsoren. Het actuele nieuws van de vereniging en alle leden hebben een persoonlijke agenda met trainingen en evenementen. Vanuit de app kunnen leden hun aanwezigheid opgeven of registreren en kunnen coaches/trainers pushberichten versturen. De Volta app kan als extra communicatiekanaal worden gebruikt binnen jouw vereniging. Met één druk op de knop verstuur je gemakkelijk een bericht naar alle leden of bepaalde groepen.

Ja, graag! Eén van de uitgangspunten van de Atletiekunie is om de digitale ontwikkeling van onze sport gezamenlijk op te pakken met verenigingen, loopgroepen en leden. Jouw suggesties worden gewaardeerd, dus laat je horen via [email protected]


Daarnaast wordt er een klankbordgroep ingericht waar clubs hun input kunnen leveren om VoltaClub te verbeteren en te optimaliseren voor de Atletieksport.

De Volta App en het Club CMS zijn direct gekoppeld met de gegevens uit VoltaClub. Ook is het mogelijk om webwidgets op je eigen website te plaatsen, zoals een inschrijfformulier voor nieuwe leden, de agenda en nieuwsberichten.

De Volta app is voor iedere atleet, vrijwilliger, ouder en fan gratis beschikbaar. 

Als jouw club VoltaClub afneemt, toont de app niet alleen Atletiekunie informatie, maar wordt de app specifiek gemaakt voor jouw clubleden. 

Leden worden op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en berichten. Vanuit de app kunnen leden aanwezigheid opgeven of registreren en kunnen coaches/trainers pushberichten versturen. De Volta app kan als extra communicatiekanaal worden gebruikt binnen jouw vereniging. Met één druk op de knop verstuur je gemakkelijk een bericht naar alle leden of bepaalde groepen.

Je krijgt toegang tot alle modules, maar als club kan je zelf bepalen welke modules je gaat gebruiken. Het platform wordt natuurlijk optimaal gebruikt als alle modules worden gebruikt voor de verschillende processen binnen de club, maar dit is niet verplicht. De website CMS kan je bijvoorbeeld optioneel afnemen. Je kan er ook voor kiezen om je eigen website te behouden, maar deze is niet gekoppeld met VoltaClub. Wel is het mogelijk om een widget op de website te plaatsen voor bijvoorbeeld het inschrijfformulier van nieuwe leden.

We kunnen de huidige website overzetten naar VoltaClub. Er is keuze uit verschillende templates en de website zal volledig in de stijl van jouw vereniging zijn. De opzet en de verschillende pagina’s van de website kan je zelf helemaal inrichten en bepalen. FOYS kan helpen met het overzetten van de huidige website.

Als je gebruik maakt van VoltaClub, krijg je automatisch toegang tot alle functionaliteiten. Door de langdurige samenwerking en afspraken met FOYS en de Atletiekunie profiteer je automatisch van nieuwe ontwikkelingen en hoef je hiervoor niet extra te betalen. VoltaClub wordt continue geoptimaliseerd en verbeterd voor de atletieksport. Daarnaast wordt er een klankbordgroep ingericht waar clubs hun input kunnen leveren om VoltaClub te verbeteren en te optimaliseren voor de Atletieksport.

FOYS en de Atletiekunie helpt de club met de inrichting van VoltaClub om de overstap zo soepel te laten verlopen. Het kost wel tijd om VoltaClub helemaal optimaal in te richten, maar met een aantal vrijwilligers is het zo geregeld. Daarnaast helpt FOYS met het overzetten van verschillende gegevens van de leden. Deze kunnen we op een gemakkelijke manier importeren.

Meer weten over VoltaClub?

Neem contact op met de Atletiekunie via [email protected] of vraag een vrijblijvende kennissessie aan.