Geheel nieuw KNRB wedstrijdsysteem

Vanaf 2022 krijgen alle roeiers te maken met een geheel nieuw KNRB wedstrijdsysteem. Dit systeem is volledig geïntegreerd in het bestaande KNRB platform, welke door FOYS geleverd wordt.

Het realiseren van het nieuwe systeem was gewenst voor een aantal nieuwe vereiste innovaties, en ook om aan de toenemende AVG vereisten te kunnen voldoen. De KNRB kan nu weer organisatoren ondersteunen, de wedstrijdkalender in al haar communicatiekanalen integreren, validaties op de (nieuwe) licenties toepassen, en namens de hele roeisport een archief aan uitslagen opbouwen.

Roeievenementen worden beheerd door de organiserende verenigingen in Mijn Vereniging, waar ook kan worden ingeschreven. Scholen (E2 licentie), bedrijven (E1 licentie), buitenlandse verenigingen kunnen inschrijven, maar nu ook individuele roeiers met de nieuwe E3 licentie. Er zijn real-time koppelingen gerealiseerd met onder andere de wedstrijdsoftware van IRIS, time-team, en roeitijden.nl.

Zowel de gehele wedstrijdkalender, wedstrijddetails, inschrijvingen, als ook de (historische) uitslagen zijn voor zover beschikbaar gemigreerd en in te zien op de KNRB evenementenkalender en in de Roeien.nl mobiele app. De KNRB zal in de komende periode aan de wedstrijdorganisatoren vragen om ontbrekende uitslagen door te geven, zodat die ook kunnen worden beheerd.

Het nieuwe systeem is niet alleen bedoeld voor wedstrijden, maar biedt nu ook alle mogelijkheden om bijvoorbeeld toertochten te organiseren.

Naast het beheren van de wedstrijdkalender en het inschrijven, is er speciale aandacht uitgegaan naar de kamprechters. Die kunnen nu via hun eigen pagina op mijn.roeien.nl hun beschikbaarheid opgeven, waarna de Hoofden van Jury de indelingen kunnen maken in het KNRB platform.

De overstap naar het nieuwe systeem is een gigantische onderneming, en kinderziektes worden verwacht door alle betrokkenen. Neem dan ook vooral contact op als je iets tegenkomt. Roeievenement organisatoren die vragen hebben over de nieuwe module kunnen deze stellen aan de KNRB of aan FOYS.