Judo Bond Nederland ontwikkelt nieuw platform met FOYS

De JBN maakt via FOYS de uitwisseling met clubs, leden en vrijwilligers eenvoudiger

Judo Bond Nederland (JBN) ontwikkelt samen met FOYS een toekomstbestendige en gebruiksvriendelijke applicatie voor leden, clubs, vrijwilligers en het bondsbureau, ter ondersteuning en uitbreiding van de dienstverlening. Hierdoor ontstaat er een betere verbinding tussen JBN clubs, leden en vrijwilligers. Rond de komende zomer zal het nieuwe platform live gaan. Hiermee neemt de JBN na ruim 15 jaar afscheid van SportLink.

In de laatste jaren heeft FOYS zich ontwikkeld tot een toonaangevende partner in de sport, zij ondersteunt meerdere sportbonden zoals de Atletiekunie, Koninklijke Nederlandse Roeibond, Koninklijke Nederlandse Schaatsbond en de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.

Het nieuwe JBN platform zal ook een nieuw te ontwikkelen JBN app bevatten waarin budoka’s en fans op de hoogte kunnen blijven van alle JBN nieuws. Zowel in de app als in de Mijn JBN omgeving vinden de JBN leden hun eigen gegevens, digitale JBN pas, paspoort en behaalde graduaties en opleidingsdiploma’s terug.

“De leden, clubs, vrijwilligers en het bondsbureau gaan merken dat de ledenadministratie eenvoudiger wordt”, zegt Ina Hijman, manager financiën van de JBN. “FOYS gaat ervoor zorgen dat de externe systemen die het meest gebruikt worden door de JBN en clubs makkelijker kunnen ‘praten’ met het bondsbureau.” Het komend jaar wordt benut om het systeem van FOYS optimaal te integreren binnen de JBN omgeving. “We zullen een aantal clubs betrekken bij de ontwikkeling en de clubs, leden en vrijwilligers regelmatig van actuele informatie voorzien”, zegt Hijman.

Het nieuwe JBN platform is er niet alleen voor de JBN zelf, maar alle aangesloten clubs kunnen ook gratis gebruik maken van de basisfunctionaliteiten. Samen met FOYS zal de JBN ook een volledig clubpakket aanbieden, wat aan keurmerkclubs en bonusclubs met korting aangeboden kan worden. Dit volledige pakket zal het ook mogelijk maken om club content zoals nieuws, berichten en trainingen in de JBN app te tonen.

Een dergelijke stap is natuurlijk ingrijpend voor velen in de Nederlandse budo wereld, de JBN streeft er naar om de overgang op een zodanige manier in te richten dat leden en clubs hier zo min mogelijk hinder van ondervinden. Voor verenigingen die momenteel werken met een verenigingspakket dat gekoppeld is met Sportlink Club Light kan eenvoudig het ledenbestand overgezet worden naar FOYS, daarnaast, zullen ook koppelingen met FOYS verzorgt worden.

Jochem Verberne, CEO van Focus On Your Sport kijkt uit naar de samenwerking. “Wij helpen bonden graag met innovatieve IT-oplossingen om de betrokkenheid met hun achterban te vergroten. Met onze aanpak kunnen wij het organiseren en administreren van de budo sport leuker maken voor vrijwilligers en medewerkers en nieuwe kansen helpen creëren”, aldus Verberne.